laupäev, 14. november 2009


Carolina Hurricanes sai NHL-is juba 14. järjestikuse kaotuse


Jäähokiliigas NHL on 2006. aasta Stanley karikavõitja Carolina Hurricanes üle elamas kibedaid aegu, sest hooaja algus on meeskonna jaoks olnud masendav.

18 mängust on suudetud võita vaid kaks ning ööl vastu tänast kodujääl saadud 3:4 kaotus New York Islandersilt oli meeskonnale juba 14. järjestikune.

14. minutiks juba 0:3 kaotusseisu jäänud Hurricanes suutis siiski mängu tagasi tulla ning Tim Gleasoni tabamus 58. minutil viis mängu lisaajale.

Kui paistis juba, et võitja selgub karistusvisetega, oli Islandersil ikkagi väravaviskaja varuks – 15 sekundit enne lisaaja lõppu valas soola kodumeeskonna haavadele Kyle Okposo võiduvärav.

Kui Carolina fännid pidid alla neelama järjekordse mõru pilli, siis mänguõhtu suurima sauna sai ikkagi Los Angeles Kingsi meeskond. Atlanta Trashers purustas kodus Kingsi oma klubinime vääriliselt 7:0.

Heas hoos olid Venemaa hokimehed – nii Maksim Afinogenov kui Ilja Kovaltšuk said kirja kaks väravat ja sama palju resultatiivseid sööte


Tulemused:

Carolina - NY Islanders 3:4 la.
Washington - Minnesota 3:1
Columbus - Anaheim 3:2 kv.
Atlanta - Los Angeles 7:0
Chicago - Toronto 3:2
Buffalo - Calgary 2:1 kv.



Ovetškin ja Malkin võivad naasta vigastuspausilt


Vigastusi ravinud NHL-i tähtründajad Aleksandr Ovetškin ja Jevgeni Malkin võivad juba lähipäevadel naasta platsile.

Washington Capitalsi liider Ovetškin pole mänginud alates 1. novembrist, mil ta sai viga kohtumises Columbus Blue Jacketsiga. NHL-i eelmise hooaja parimaks mängijaks tunnistatud venelane on tänavu visanud juba 14 väravat.

Täna õhtul võib naasta ka Pittsburgh Penguinsi põhiründaja Malkin, keda viimased kaks nädalat on vaevanud õlavigastus. Tema saldo senistes matšides on olnud 10 väravat ja 12 resultatiivset söötu.

Vaatamata liidrite puudumisele on Capitals Idakonverentsis liider ja Penguins kolmandal kohal.

reede, 13. november 2009


Devils alistas Penguinsi ning jätkab idakonverentsi liidrina


Jäähokiliigas NHL kohtusid neljapäeval Atlandi divisjoni liidrid New Jersey Devils ja Pittsburgh Penguins ning Devils võttis võõralt väljakult 4:1 võidu ja on üheksa järjestikkuse võõrsil võiduga ühe mängu kaugusel NHL-i rekordi kordamisest, milleks on 10 järjestikkust võitu vastase väljakul.

Avaperiood Devilsile midagi head ei ennustanud, sest Ruslan Fedotenko viis Penguinsi juhtima, kui 11 ja pool minutit oli kolmandikust mängitud.

Edasi pani Devils aga sisse järgmise käigu ning teisel ja kolmandal perioodil visati vastaste väravasse neli litrit – väravad said kirja Niclas Bergfors, Andy Greene, Zach Parise ja David Clarkson.

Devils on kogunud 17 kohtumisega 26 punkti ning hoiab läänekonverentsis esimest positsiooni, Pittsburgh on 19 mänguga kirja saanud 24 silma ning on omas divisjonis küll teisel kohal, kuid läänekonverentsis hoitakse neljandat positsiooni.

Mängudepäeva parima sooritusega sai hakkama Florida Panthersi väravavaht Tomas Vokoun, kes tõrjus kõik Boston Bruinsi 40 pealeviset ning aitas meeskonna karistusvisete järel 1:0 võidule.

Tulemused:


Boston - Florida kv 0:1
NY Rangers - Atlanta 3:5
Philadelphia - Ottawa 5:1
Detroit - Vancouver 3:1
Pittsburgh - New Jersey 1:4
Tampa Bay - Minnesota kv 4:3
St. Louis - Nashville 1:3
Phoenix - Montreal 2:4
San Jose - Dallas kv 2:3

neljapäev, 12. november 2009


Detroit Red Wings viskas Columbusele üheksa väravat


Eelmise aasta Stanley karikamängude avaringis sai Columbus Blue Jackets kindlalt lüüa Detroit Red Wingsilt ning kolmapäeval tõestasid punatiivad taas, et on neile ebameeldivad vastased.

Blue Jackets, kes liigatabelis on Red Wingsist lausa punktiga ees, kaotas kodus toimunud kohtumise koguni 1:9.

Detroit läks juba avaperioodil 4:0 juhtima ning teisel visati kaks ja kolmandal veel kolm väravat. Columbuse ainus värav sündis teisel kolmandikul Rick Nashi tabamusest. Detroidi eest tegid kahel korral skoori Niklas Kronwall ja Justin Abdelkader.

Idakonverentsi liider Washington Capitals sai karistusvisete seeria abil 5:4 jagu New York Islandersist. Otsustava tabamuse viskas Chris Clark alles 11. ringis.

Läänekonverentsis lasi Colorado Avalanche käest võimaluse taas liidriks tulla, kui kaotas võõrsil karistusvisetega 2:3 Chicago Blackhawksile. Chicago võiduvärava viskas Patrick Sharp.

Heas hoos on ka New Jersey Devils. Läinud ööl alistati kodus 3:1 Anaheim Ducksi ning see tähistab klubi kuuendat järjestikust võitu.

Tulemused:



Buffalo - Edmonton 3:1

New Jersey - Anaheim 3:1

Washington - NY Islanders 5:4 kv

Carolina - Los Angeles 2:5

Columbus - Detroit 1:9

Chicago - Colorado 3:2 kv



NHL-i peamänedžerid tahavad kaklemist veidi ohjeldada



Jäähokiliiga NHL-i peamänedžerid astusid esimesed sammud, et piirata liigas lööke mängija pähe ning asutasid komisjon, kes valmistub seniseid reegleid muutma.

"Me tegeleme inimestega peadega, inimeste karjääridega," kommenteeris Carolina Hurricanesi peamänedžer Jim Rutherford ajakirjanikele. "Tänase arutelu tulemusega on mul tunne, et järgmisel aastal on oodata mingeid muutusi."

Mängijate pähe tehtud löögid on muutunud NHL-is viimasel ajal kuumaks teemaks, kuna selle hooaja alguses on hokimehed mitmel juhul kaotanud nende tagajärjel teadvuse.

Tõenäoliselt ei keelata lööke täielikult, vaid näiteks ainult selja tagant tehtud rünnakud, kuna hokiringkondades leitakse, et füüsiline tegevus on osa spordiala võlust.

"Keegi meist ei taha löömise täielikku kaotamist mängust," ütles Vancouver Canucksi peamänedžer Mike Gillis. "See on osa hokist ja see on põnev."

"Kõik on mures mängijate turvalisuse pärast. Küsimus on, kuidas, millal ja mida peab tegema, et kaitsta mängijaid."

Kõik võimalikud ettepanekud, mida komisjon teeb, viiakse kõigepealt võistluskomitee juurde, kes need seejärel annab juhatusele ratifitseerimiseks.

kolmapäev, 11. november 2009


Pittsburgh teenis Bostonilt kolmanda järjestikuse kaotuse


Jäähokiliigas NHL on ootamatusse mõõna sattunud Stanley karikakaitsja Pittsburgh Penguins, kes läinud ööl teenis Bostonilt kolmanda järjestikuse kaotuse.

Bostoni 3:0 võidumängus olid suurimad teened Mark Recchil, kes endise Pittsburghi mängijana oskas blokeerida vastaste kaptenist tähe Sydney Crosby hea mängu. Crosby suutis teha kohtumises kõigest kaks pealeviset ning on punktita püsinud viies järjestikuses kohtumises. Recchi säras lisaks kaitsele ka sööduandjana. 2:0 väravale antud resultatiivne pass oli talle NHLi karjääri 900. Tim Thomas tõrjus võitjate väravasuul 27 pealeviset ning tegi karjääri 14. nullimängu.

Liiga liider San Jose Sharks sai raske 4:3 võidu Nashville`i üle. Sharksile tagas võidu kaitsja Dan Boyle värav üks minut enne kohtumise lõppu



Tulemused:



Toronto - Minnesota 2:5
Boston - Pittsburgh 3:0
Montreal - Calgary 0:1

Ottawa - Edmonton kv 4:3
St. Louis - Vancouver 6:1
San Jose - Nashville 4:3

Ovetškin loodab jääle naasta juba tuleval nädalal


Venelasest Washington Capitalsi ründeäss Aleksandr Ovetškin loodab traumajärgselt jääle naasta juba tuleval nädalal.

Capitalsi käsi on ilma oma liidermängijata käinud vahelduva eduga. Läinud nädalal pidi pealinna klubi vastu võtma kolm järjestikust kaotust. Viimases kahes kohtumises on võetud aga kindel võit.

Ovetškin on juba taasalustanud treeningutega. Washington Posti andmetel liikus läinud hooajal liiga väärtuslikema mängija tiitli pälvinud venelane viimastel treeningutel juba väga hästi.

"Tahaks naasta juba homme. Aga pean olema oma mänguvalmiduses 100% kindel ja seega lükkub tagasitulek veidi edasi," märkis Ovetškin.

teisipäev, 10. november 2009

10/11/09

Täna oli väga vähe mänge.

Tulemused:


FINAL 1 2 3 T


Los Angeles 0 1 0 1
Chicago 0 1 3 4

GOAL SCORERS

LAK: Kopitar, A. (09:10 in 2nd)
CHI: Madden, J. (01:04 in 2nd), Brouwer, T. (PPG, 01:33 in 3rd), Toews, J. (PPG, 05:04 in 3rd), Ebbett, A. (09:20 in 3rd)

GOALIES

LAK: J. Quick (L)
CHI: C. Huet (W)

Chicago Blackhawks alistas kodujääl Los Angeles Kingsi


Jäähokiliiga NHL-i ainsas mängus sai Chicago Blackhawks kodujääl 4:1 võidu Los Angeles Kingsi üle.

Kohtumise saatuse otsustas viimase perioodi algus, kus kodumeeskond viskas 1:1 seisult kaks kiiret väravat arvulisest ülekaalust. Mängu parimana kogus Troy Brouwe värava ja kaks resultatiivset söötu.

Külaliste auvärava eest hoolitses sloveen Anze Kopitar, kes 28 punktiga (14 väravat ja 14. resultatiivset söötu) on NHL-i resultatiivseim mängija. Väravate arvult tõusis ta aga ühele pulgale Washington Capitalsi Aleksandr Ovetškiniga.

Chicago väravasuul tõrjus Cristobal Huet 17 pealeviset.

NHL-i nädala parimaks tunnistati ründaja Jarome Iginla


Jäähokiliiga NHL-i nädala parimate valikul said seekord tunnustust kõik liinid. Parima mängija tiitli noppis Calgary Flamesi ründaja Jarome Iginla, kes meeskonna kolmes võidumängus viskas neli väravat ja andis lisaks resultatiivse söödu. Seejuures olid 32-aastase kanadalase kaks tabamust ka mängude võiduväravad.

Teisena märgiti ära San Jose Sharksi väravavaht Jevgeniy Nabokov, kes kolme mängu peale lasi sisse kolm väravat, tegi ühe nullimängu ning näitas suurepärast tõrjeprotsenti 96,7.

Veel tunnustati Philadelphia Flyersi kaitsjat Chris Prongerit, kes kolmes võidumängus lisas väravale neli resultatiivset söötu.

esmaspäev, 9. november 2009


09/11/09


Tulemused:


FINAL SO 1 2 3 OT SO T

St Louis 0 1 1 0 0 (0-2) 2
Atlanta 0 0 2 0 1 (2-2) 3

GOAL SCORERS

STL: McDonald, A. (06:55 in 2nd), Perron, D. (PPG, 07:08 in 3rd)
ATL: Enstrom, T. (12:59 in 3rd), Hainsey, R. (16:29 in 3rd)

GOALIES

STL: T. Conklin (L)
ATL: J. Hedberg (W)


FINAL 1 2 3 T

Edmonton 3 0 2 5
Colorado 1 1 1 3

GOAL SCORERS

EDM: Comrie, M. (PPG, 04:47 in 1st), Gilbert, T. (PPG, 14:48 in 1st), Penner, D. (PPG, 19:02 in 1st), Potulny, R. (PPG, 04:44 in 3rd), Cogliano, A. (16:40 in 3rd)
COL: Svatos, M. (08:00 in 1st), Hensick, T. (04:56 in 2nd), Jones, D. (07:27 in 3rd)

GOALIES

EDM: N. Khabibulin (W)
COL: C. Anderson (L)

Hurricanes hankis Wardi asendama madalama liiga väravavahi


Carolina Hurricanes'i jäähokiklubi hankis enda ridadesse esmaspäeval kogenud väravavahi Manny Legace'i, kes peaks aitama klubil täita tühimikku, mis jäi värava ette pärast Cam Wardi vigastust. Hurricanes ja Legace kirjutasid alla ühe aastase lepingu.

36-aastane Legace kuulus seni jäähokiliiga AHL klubi Chicago Wolvesi koosseisu ning on NHL-is karjääri jooksul mänginud Los Angeleses, Detroidis ja St Louis'is.

Hurricanes'i põhiväravavaht Ward jääb väljakutelt eemale esialgsete plaanide kohaselt 3-4 nädalaks. Ward sai laupäevases kohtumises Columbus Blue Jacketsiga vigastada, kui vastasmängija uisk tema vasakusse reide sügava haava lõikas.

Hurricanes'il on nimekirjas veel ka 28-aastane väravavaht Michael Leighton.

Colorado Avalanche sai selle hooaja esimese kodukaotuse

Colorado Avalanche kaotas jäähokiliigas NHL koduväljakul 3:5 Edmonton Oilersile ja lasi käest võimaluse tõusta taas San Jose Sharksi ees liiga liidriks.

Viimased kolm mängu ja lausa viis võõrsilmängu kaotanud Oilers oli terav arvulise ülekaalu realiseerimisel, sest lausa neli väravat viiest sündis nõnda. Avalanche'ile oli see esimene koduväljakukaotus sel hooajal.

Edmontoni kasuks tegid skoori Mike Comrie, Tom Gilbert, Dustin Penner, Ryan Potulny ja Andrew Cogliano.

Teises pühapäeval peetud mängus oli Atlanta Thrashers karistusvisete järel 3:2 parem St. Louis Bluesist. 0:2 kaotusseisust mängu lisaajale viinud meeskonna otsustava viske realiseeris Vjatšeslav Kozlov.

New York Rangers on Euroopas Peter Forsbergi jälgimas


Jäähokiklubi New York Rangers on ajalehe New York Post andmetel üks paljudest NHL-i klubidest, kes praegusel hetkel on Euroopas rootlase Peter Forsbergi tegemistel silma peal hoidmas.

36-aastane Forsberg testis oma korduvalt vigastatud paremat jalga Soomes toimuval Karjala turniiril.

Rangersi peamänedžeri sõnul on väidetavalt Forsbergi jala olukord tunduvalt parem kui eelmisel aastal ning võimaluse korral ollakse huvitatud rootslase New Yorki toomisest.

13-hooaega NHL-is veetnud Forsberg oli aastatel 1995-2004 Colorado Avalanche'i üks põhimängijaid, kuid mehe karjääri on varjutanud pidevad vigastused.

Forsbergil on auhinnakapis kaks Stanley karikat Colorado meeskonnaga, kaks OM-kuldmedalit ning MM-ilt kaks kulda ning kolm hõbedat Rootsi rahvuskoondisega.

pühapäev, 8. november 2009


Venemaa koondise hokimängija haigestus seagrippi

Venemaa jäähokikoondise kaitsemängija Oleg Tverdovski on sattunud seagripiga haiglasse, ütles peatreener Vjatšeslav Bõkov laupäeval.

Bõkovi sõnul jäi Tverdovski haigeks, kui meeskond lendas Helsingisse Karjala karikaturniirile. Peatreeneri hinnangul on mängija seisund stabiilne.

33-aastane Tverdovski on mänginud 11 aastat NHL-is ning võitnud seal ka kahel korral Stanley karika. Ühtlasi on ta tõsine kandidaat Vancouveri olümpiakoondisse.

San Jose Sharksi väravavaht Jevgeni Nabokov tegi karjääri 49. nullimängu, kui ta tõrjus kõik 27 Pittsburgh Penguinsi pealeviset ja aitas Sharksil võita 5:0.

Sharksi kasuks tegid skoori Jamie McGinn, Joe Pavelski, Dan Boyle, Dany Heatley ja Manny Malhotra. Penguinsile oli see viimasest üheksast võõrsilmängust alles teine kaotus.

Õhtu skoorirohkeimas mängus sai Washington Capitals 7:4 jagu Florida Panthersist. Mike Knuble viskas võitjatele kaks väravat ja andis ka paar resultatiivset söötu.

Columbus Blue Jackets alistas kodus 3:2 Carolina Hurricanesi. Eriti kehvasti läks kaotanute puurilukul Cam Wardil, kelle jalga lõikas uisutera haava. Esimesel perioodil viga saanud Ward toimetati kohe Columbuse haiglasse.



Tulemused:



Los Angeles - Nashville 1:3

Boston - Buffalo 4:2

Toronto - Detroit 5:1

Montreal - Tampa Bay 1:3

Ottawa - New Jersey 2:3

NY Islanders - Atlanta 6:3

Philadelphia - St. Louis 2:1 kv

Washington - Florida 7:4

Columbus - Carolina 3:2

Minnesota - Dallas 3:2

Calgary - NY Rangers 3:1

Anaheim - Phoenix 4:3

San Jose - Pittsburgh 5:0