laupäev, 21. november 2009

Väsinud hetkel, unine pilk ja lihtsalt tujutu olekuga. Tänasest nii palju, et kui ma energiavarud tagasi saan siis plaanin kirjutada. Joe Thornton sai oma karjääri 600-nda söödupunkti mis on ka päris hea. Sharks sai võidu tänu temale ja kui ta tiimikaaslane kolm väravat lõi. Läbi ime võib tõdeda, et Montreal kes on vanglastiilis riietuses võitis üllatuslikult Capitalsi. Hetkel on kõik.

Tulemused:

Washington - Montreal 2:3
Buffalo - Boston la 1:2
Detroit - Florida la 1:2
Minnesota - NY Islanders 3:2
Vancouver - Colorado 5:2
San Jose - Philadelphia 6:3

reede, 20. november 2009

Tere ! Tänase kohta niipalju, hetkel proovin ära kirjutada midagi pärast näeb. Arvamus mul on see, et täna ma enda kirjutise pealt jään ajahätta kui midagi head otsida. Nädalavahetusel ikka meistertan midagi.

Tulemused:

Calgary - Chicago 1:7
Anaheim - Tampa Bay la 4:3
Ottawa - Pittsburgh 6:2
Nashville - New Jersey kv 3:2
Dallas - Columbus 1:4
Carolina - Toronto kv 6:5
Atlanta - Boston kv 3:4
St. Louis - Phoenix la 3:2

neljapäev, 19. november 2009


Oilers tuli võidumängus välja kaotusseisust Colorado vastu



Jäähokiliigas NHL kasutas Edmonton Oilers, pärast nelja järjestikkust kaotust võõral väljakul, ära koduväljakueelise kohtumises Colorado Avalanche'i vastu ning pööras 2:4 kaotusseisu mängu viimase 21 minutiga 6:4 võiduks.

Avaperiood lõppes tänu Colorado mängija Milan Hejduki kahele väravale 2:1 Avalanche'i juhtimisel ning kui 11 minutit oli mängitud ka teisest kolmandikust juhtis Colorado kohtumist 4:2 ning tundus, et läänekonverentsi üks paremaid meeskondi võtab rahuliku võidu.

16-sekundit enne teise kolmandiku lõppu sahistas Sam Gagner aga Colorado väravavõrku ning alustas 4:0 spurti, millele viimasel perioodil aitasid väravaga kaasa veel Ryan Potulny, Patrick O'Sullivan ja Ales Hemsky.

Oilers on võidule vaatamata läänekonverentsi tabelis 21-punktiga alumises pooles, Colorado hoiab aga 29 silmaga teist positsiooni.

Tulemused:


Buffalo - Florida 2:6
Detroit - Dallas 1:3
Minnesota - Phoenix 2:3
Edmonton - Colorado 6:4
Los Angeles - Philadelphia 2:3
Vabandan tänase pärast ! Lihtsalt ei jõua, täna panen kokkuvõtte ja tulemused kui on uudiseid siis ma lisan neid ka.

kolmapäev, 18. november 2009


Nii, ma arvan, et teeksin tulevase olümpia hokiturniiri meeskondade kokkuvõtte. Ma usun, et igav te vaatates küll ei hakkaks, väljaarvatud alagrupi mängud kus tavaliselt tugevamad saavad edasi, aga ei saa ka teisi unustama üllatusi võib juhtuda. Tiitli konkurentsi ma arvan, et ei võitle: Läti, Šveits, Norra, Valgevene ja Saksamaa. Teistel peaks olema potensaali, et mängida vähemalt medalimänge. Tiitli pärast võitlevad kindlasti: Venemaa, Kanada ja Rootsi. Vahepealsed nagu Soome, Tšehi, USA ja Slovakia, ei oskagi öelda võimalus on, aga mitte nii suur nagu suurel kolmikul.Nüüd ma tooks siia väikse info.

United States

Last gold medal finish: 1980

Placement in Torino 2006: 8th

Canada

Last gold medal finish: 2002

Placement in Torino 2006: 7th

Russia

Last gold medal finish: 1992

Placement in Torino 2006: 4th

Finland

Last gold medal finish: N/A

Placement in Torino 2006: 2nd

Sweden

Last gold medal finish: 2006

Placement in Torino 2006: 1st

Czech Republic


Last gold medal finish: 1998

Placement in Torino 2006: 3rd

Slovakia

Last gold medal finish: N/A

Placement in Torino 2006: 5th

Belarus

Last gold medal finish: N/A

Placement in Torino 2006: DNQ

Switzerland


Last gold medal finish: N/A

Placement in Torino 2006: 6th

Brendan Shanahan tegi teisipäeval jäähokiga lõpparve


Kanada jäähokikuulsus Brendan Shanahan teatas teisipäeval, et riputab pärast 21 aasta pikkust karjääri NHL-is uisud varna.

Shanahan lahkus New Jersey Devilsi juurest treeninglaagri ajal ning eile teatas ka ametlikult erruminekust. Ta on NHL-i kõigi aegade väravaviskajate edetabelis 656 tabamusega 11. kohal ja võitnud kolm korda Stanley karika.

Devilsi 1987. aasta drafti teine valik esindas karjääri jooksul ka St. Louis Bluesi, Hartford Whalersit, Detroit Red Wingsi ja New York Rangersit.

40-aastase veterani suurim panus võib olla aga nn "Shanahani tippkohtumise" organiseerimine 2004/2005 hooaja lokaudi ajal, mis tõi kokku hoki helgemad pead, et leida võimalusi muuta ala atraktiivsemaks.

Shanahan on lisaks üks 22-st mängijast ja vaid üks neljast kanadalaseks, kes on võitnud nii Stanley karika, olümpiakulla kui maailmameistritiitli.


Sharks kaotas Predatorsile, Ovetškin naases väravaga



Jäähokiliigas NHL sai liidermeeskond San Jose Sharks hooaja viienda kaotuse, kui jäi võõral väljakul 3:4 alla Nashville Predatorsile.

Nädala eest Sharksile alistunud Predators haaras härjal sarvist ning läks avaperioodil 2:1 juhtima ning teise perioodi alguses lisasid värava veel Joel Ward ja David Legwand.

Teise kolmandiku lõpus vähendas Joe Thornton vahet ja 52 sekundit enne mängu lõppu tegi Patrick Marleau kaotusseisu minimaalseks, kuid sellest ei piisanud.

Pärast kuue mängu pikkust eemalolekut naases Washington Capitalsi rivistusse Aleksandr Ovetškin ja venelane tähistas tagasitulekut värava ja 4:2 võiduga New York Rangersi üle.

Läänekonverentsis kerkis teisele kohale Colorado Avalanche, kes sai võõrsil 3:2 jagu Calgary Flamesist. Oma NHL-i karjääri esimese värava viskas Colorado mängija Ryan Wilson.

Tulemused:



NY Rangers - Washington 2:4
Montreal - Carolina 3:2 kv
Ottawa - Toronto 3:2
Nashville - San Jose 4:3
Calgary - Colorado 2:3 kv



Valgevene diktaator Lukašenko määras ise hokikoondise peatreeneri


Kuigi Valgevene Jäähokiföderatsiooni juht Vladimir Naumov poleks soovinud maa koondise peatreeneriks Mihhail Zahharovit, ei saa ta midagi teha, sest riigi diktaator-president Aleksandr Lukašenko määras mehe juhendajaks.

Kanadalane Glen Hanlon, kes oktoobris vallandati Minski Dinamo peatreeneri kohalt, jäi veel kaheks nädalaks koondise tüüri juurde, kuid lõpuks sunniti ka sealt lahkuma. Hokijuht Naumov koostas seepeale nimekirja spetsialistidest, kes võiks Valgevene peatreeneriks saada, kuid Zahharovi nime seal polnud.

Valgevene spordiasjatundjad on Zahharovi määramise suhtes skeptilised, sest Torino olümpiamängude otsustavas valikmängus kaotas meeskond Lätile 4:2 eduseisust viimase nelja minutiga 4:5 ning jäi olümpialt välja. Tookord ei aidanud meest vallandamisest isegi sõprus diktaatorist riigipeaga.

teisipäev, 17. november 2009

Tere ! Siiamaani on kõik okei olnud, aga mul on mõned ülestunnistused, mida ma ei taha mainida. Tulemused ja selle mini-kokkuvõtte võtan spordilehelt, sest ise ma ei jõuaks kõiki mänge vaadata ja analüüsida.Vahepealsed uudised pean hakkama ise tegema, alati kui tuju, tahtmist ja aega on siis proovin midagigi üles kirjutada. Tuleb tunnistada, et ma olen blogi osas laisk olnud, siiski ma proovin nüüd asja ikka täisaurul edasi suruda. Alates homsest ma luban ka midagi isklikult kirjutada. Kui näen mõnel muul lehel eesti keeles spordiuudised siis muidugi laen nad siia ümber, tahaks teid ikkagi kursis hoida.

Philadelphia Flyers nurjas New Jersey Devilsi rekordišansi


Philadelphia Flyers alistas jäähokiliigas 3:2 New Jersey Devilsi ning võttis nõnda vastastelt võimaluse korrata võõrsilmängude võidurekordit.

Enne kohtumist oli Devils võitnud kaheksa viimast mängu ning üheksa viimast võõrsilmatši, kuid James van Riemsdyki kolmanda perioodi värav pani sellele punkti.

Vastasel juhul korranuks Devils NHL-i hooaja alguse võõral väljakul saadud järjestikkuste võitude rekordit. Tipptulemust hoiab Buffalo Sabres, kes alustas 2006. aastal kümne järjestikkuse võõrsilvõiduga.

Hoopis kehvemas seisus on Edmonton Oilers, kes sai neljanda kaotuse järjest, kui jäi võõrsil 2:3 alla Columbus Blue Jacketsile. Karistusvisete seerias sai otsutavaks Jakub Voraceki tabamus.

Anaheim Ducks jäigi võõrsilmängude turneel võiduta - viimases mängus alistuti 2:5 Stanley karikakaitsjale Pittsburgh Penguinsile. Kaks väravat viskas võitjatele Matt Cooke.

Tulemused:




Boston - NY Islanders 1:4

Philadelphis - New Jersey 3:2

Columbus - Edmonton 3:2 kv

Pittsburgh - Anaheim 5:2

Florida - Los Angeles 3:4 kv

Phoenix - Tampa Bay 1:4

esmaspäev, 16. november 2009


Seabrooki tabamus lisaajal tõi võidu Chicago Blackhawksile


Brent Seabrook viskas jäähokiliigas NHL 41 sekundit pärast lisaaja algust värava, mis aitas Chicago Blackhawksi 4:3 võidule San Jose Sharksi vastu ning paisutas nende järjestikkuse koduvõitude seeria seitsmele mängule.

Brent Sopel, Patrick Kane ja John Madden said samuti ühe värava oma nimele, kui Blackhawks suutis kahe läänekonverentsi tippu kuuluva meeskonna heitluses välja tulla 1:3 kaotusseisust, kuhu jäädi teise perioodi esimese kahe minuti jooksul, kui 1:1 viigiseisult lasti Sharksil lüüa kaks väravat.

San Jose on kaotusest hoolimata 32 punktiga kindlalt läänekonverentsi liider, Chicago hoiab 26 punktiga kolmandat positsiooni. Nende kahe klubi vahele mahub 27 silmaga Colorado Avalanche.

Carolina Hurricanes sai karistusvisete järel 5:4 jagu Minnesota Wildist ning Atlanta Trashers oli 3:2 parem Edmonton Oilersist. Hurricanes lõpetas võiduga oma 14-mängulise kaotusteseeria, kuid meeskond püsib endiselt idakonverentsi viimasel positsioonil.

Tulemused:

Carolina - Minnesota kv 5:4
Atlanta - Edmonton 3:2
Chicago - San Jose la 4:3

pühapäev, 15. november 2009


Jevgeni Malkin aitas Pittsburgh Penguinsi dramaatilise võiduni



Jäähokiliigas NHL naasis kahenädalaselt vigastuspausilt tiitlikaitsja Pittsburgh Penguinsi ründaja Jevgeni Malkin, aidates meeskonna dramaatilise 6:5 võiduni Boston Bruinsi üle.

Õlavigastuses paranenud Malkin oli aktsioonis juba 84. sekundil, andes söödu Jay MacKee väravale. Väravaterohkes mängus käis edu käest kätte ja Bruins oli võidu äärel, minnes viimasele minutile vastu 5:4 eduseisus.

Tõeline põnevusetendus sai uue pöörde, kui mängida jäi normaalajast veel 1,4 sekundit!!! Malkini ja Sydney Crosby eeltööst suutis Bill Guerin viia mängu lisaajale.

Bruins enam šokist ei toibunud ning lisaaja teisel minutil kindlustas Pascal Dupuis Penguinsile kaks võidupunkti. Malkini arvele jäi kolm väravasöötu, mängus veel ühe tabamuse kirja saanud Dupuis jaoks oli lisaaja võiduvärav aga NHL-is 100. väravaks.

Kevadel Stanley karikafinaalis Penguinsile kaotanud Detroit Red Wings alistas kodus 7:4 Anaheim Ducksi, kusjuures veel 55. minutil oli skoor viigis 4:4.

Viimasel perioodil visati kahepeale kokku kogunu kaheksa väravat, võitjate ridades hiilgas viimase kolmandiku kübaratriki ja lisaks veel kahe väravasööduga Henrik Zetterberg.

Veel üks Rootsi hokimees, pealegi Henrik, sai kirja kolm väravat – Henrik Sedin aitas Vancouver Canucksil purustada võõrsil Colorado Avalanche’i koguni 8:2.

Tulemused:

Ottawa - NY Rangers 1:2 kv.
Detroit - Anaheim 7:4
New Jersey - Washington 5:2
Florida - NY Islanders 5:4
Toronto - Calgary 2:5
Philadelphia - Buffalo 2:3
Pittsburgh - Boston 6:5 la.
Tampa Bay - Los Angeles 1:2
Phoenix - Dallas 3:2
Nashville - Montreal 2:0
St. Louis - San Jose 1:3
Colorado - Vancouver 2:8